Photo of a book
 • Thema

  Actueel

 • Pag.

  107

 • Formaat

  140 x 215 mm

 • Taal

  NL

Toen hoorden we een enorme knal

€ 12,50 + verzendkosten Boek bestellen
Zaventem, 22 maart 2016: acht seconden van leven en dood

22 Maart 2016, was de dag waarop er op de luchthaven van Zaventem twee terroristenbommen ontploften. Mark De Wit en zijn vriendin Christine waren op de luchthaven toen het gebeurde, op meters van de ontploffing, maar overleefden wonderwel. Een jaar later schreef Mark op aangrijpende wijze zijn wedervaren van die dag en de dagen en weken die erop volgden.

Dichter bij het drama van toen kan je niet komen…

Dit heeft Mark De Wit er over te vertellen

Q-Music

Interview

Die dag zijn we door het oog van de naald gekropen. We hadden een geweldige beschermengel. Maar ons leven, ons ongeschonden zijn, hebben anderen met hun leven, of met onbeschrijflijke ellende, betaald.

Door de uitgever gecensureerde passage in het boek:

Nultolerantie. Net het omgekeerde wat ze in Brussel gedaan hadden. OCMW en Burgemeester zagen tot kort voor de aanslagen in Verviers en Parijs geen graten in teruggekeerde Syriëstrijders. Die konden terug gebruik maken van al hun sociale uitkeringen in Brussel. Dat werd live op de radio gezegd. In weerwil van wat andere burgemeesters in binnen en buitenland beweerden. In Brussel zagen ze geen probleem.

Hierbij nog even vermelden dat later zou blijken dat A. en A. (twee uitvoerders van Parijs en Zaventem) samen meer dan 33.000 euro aan uitkeringen hadden opgestreken. Is het in deze Politiek Correcte tijden te kort door de bocht om dan te stellen dat de aanslagen van Verviers, Parijs, Saint-Denis, Zaventem en Maalbeek op zijn minst gedeeltelijk gefinancierd zijn geweest met geld van de Brusselse belastingbetaler? Helaas kende ik deze cijfers nog niet op het moment van het debat bij Pauw.

Boek bestellen

Je kan het boek bestellen door het formulier hiernaast in te vullen! Daarna daarna contacteren we u zo snel mogelijk.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
v-europe

De internationale non-profitorganisatie V-Europe is een vereniging voor slachtoffers van terrorisme en in het bijzonder voor alle slachtoffers van terreuraanslagen op Belgische bodem, evenals Belgische slachtoffers van aanslagen in het buitenland.

Naar V-Europe
luisterpunt

Het boek is ook beschikbaar als luisterboek. Met Daisy-online kan je eenvoudig Daisy-boeken beluisteren via het internet op je toestel naar keuze: tablet, smartphone, computer of fysieke Daisy-speler.

Naar Daisy-online